Masterclass Juni 2017

06.07.2017

2017-07-06

Wijzer Werven, een trainings- en coachingtraject in het leven geroepen door het ministerie van OC&W, organiseerde op 26 juni 2017 weer een masterclass en diverse workshops voor culturele instellingen.

Key note spreker was Ronald KleverlaanRonald is een van de belangrijkste experts in Europa op het gebied van crowdfunding. Hij is directeur van het Europese onderzoekcentrum naar Alternatieve Financiering aan de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij adviseur van de Europese Commissie, medeoprichter van de Europese crowdfunding branchevereniging en als partner van adviesbureau CrowdfundingHub gespecialiseerd in strategisch advies over crowdfunding door bedrijven, stichtingen en overheden.

Klik hier voor de presentatie.

Ronald verzorgde ook de workshop Succesvol crowdfunden. In deze interactieve sessie ging Ronald Kleverlaan verder in op concrete vragen van de deelnemers en de do's en dont's van crowdfundingcampagnes aan de hand van specifieke voorbeelden. De ontdekkingstocht of crowdfunding een aanvulling kan zijn in de financieringsmix van uw organisatie is begonnen. Klik hier voor de presentatie.

In de workshop Hoe betrek je succesvol een potentiële gever bij je organisatie? (Friend- and Fundraisingskills) liet Lambert Mutsaers van Wijzer Werven zien hoe je met potentiële partners in een ander gesprek kunt komen, waardoor de samenwerking gebaseerd wordt op behoeften van alle betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld aan een sponsorsamenwerking, een particuliere schenking (funds) of een ambassadeur (friend) die zijn netwerk in wil zetten. Op deze manier bouw je aan duurzame financierings-, donor-, sponsor- en klantrelaties. Klik hier voor de presentatie.

Deelnemers van de workshop Wist je dat je slechts 6 stappen verwijderd bent van een sponsor? zetten onder begeleiding van Arend-Jan Copini een sponsorroute op papier uit. Met levendige voorbeelden werd gekomen tot een sponsorvoorstel. Een voorstel met een unieke positionering en aansprekende projecten die meerwaarde biedt voor zowel de sponsor als uw instelling. Iedere deelnemer keerde met ideeën en handreikingen naar huis.

353