08.02.2018

De Lievekamp in Oss greep Wijzer Werven aan als een enorme kans om de hele organisatie van de warm te krijgen voor fondsenwerving. Fondsenwerven kun je niet als directeur alleen, het moet in de haarvaten van je organisatie aanwezig zijn. In gesprek met Coen Bais.

11.01.2018

Jacqueline Hamelink, oprichtster van Stichting Sounding Bodies vertelt wat deelname aan het Wijzer Werven programma heeft opgeleverd voor haar als individuele maker van multidisciplinaire voorstellingen.

28.11.2017

In gesprek met Nancy van Dijck en haar Wijzer Werven relatiemanager Wil van Nunen deelt Nancy haar ervaringen met hun Wijzer Werven begeleidingstraject. Laat u inspireren!

07.11.2017

Deelnemen aan een prijsvraag om inkomsten te genereren? Luister naar het verhaal van Michiel Holtrop, Appeltaartconcerten.

 

 

04.07.2017

Crowdfunding = Community funding
Kapitaliseren van een betrokken netwerk van fans
Crowdfunding is meer dan donaties
Crowdfunding is ook in te zetten voor leningen en investeringen
Crowdfunding voor binding
Niet voor eenmalige campagnes maar voor lange termijn binding
Crowdfunding zorgt voor matchfunding
Co-financiering door bedrijfsleven/overheid verhoogt geefbedrag

01.11.2016

Slot Loevestein deed in 2015 mee aan Wijzer Werven. We vroegen Hanneke Laroo, Sales en Marketingmanager bij Slot Loevestein, wat ze sinds het afronden het Wijzer Werven anders doen.

 

 

 

 

29.09.2016

Het bouwen van relatie met mogelijke financiers is belangrijk voor het werven van middelen. Als keynote speaker op onze Masterclass vertelde professor Filantropie Theo Schuyt meer over de kansen in de culturele sector.

 

 

03.02.2016

De knusse bioscoopruimte van de Melkweg in Amsterdam bood op 21 januari plaats aan honderd bezoekers uit de culturele sector. Ze kwamen er om inspiratie op te doen tijdens ‘Ontdek de ondernemer in uzelf’, de eerste Masterclass van Wijzer Werven.  Hoofdspreker Ernst Veen gaf de culturele ondernemers in de zaal diverse tips. Zijn boodschap: “Het is mensenwerk.”